ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР19:00 ч
сцена "Пан Бурянин"

„

 

комедия от Миро Гавран
режисьор - Спасое Милованович (Сърбия)
сценография и костюми - Николай Димитров
музика - Ангел Бешев
хореография - Ива Николова
участват:
Мариета Калъпова
Ленко Гурков
Георги Ангелов

Смях от сърце оглася театралните салони в цял свят винаги, когато се играе пиеса на хърватския драматург Миро Гавран.
Героите му са близки на зрителите, защото са обикновени хора като тях. Те са автентични образи от живота, които постоянно попадат в абсурдни ситуации и взаимоотношения.
"Търси се нов съпруг" е комедия, която изобилства от неочаквани и изненадващи събития. A те са предизвикани от авантюристичното решение на богата вдовица да си потърси нов съпруг в социалните мрежи. Вследствие на това се отприщва
шеметна надпревара между няколко кандидати за сърцето й. Но кои са всъщност те и дали наистина са тези, за които се представят?!

"Драматургичните текстове на Миро Гавран са обичани от всички актьори, защото са пълни с жизнени сокове и са неизчерпаем източник на интерпретации. Следователно, не трябва да има релевантен европейски театър, в чийто репертоар да липсва такъв текст.
Те са обичани и от театралните мениджъри, защото публиката упорито идва да види спектаклите, създадени по тях. Такава е и нашата постановка „Търси се нов съпруг”. Идеалът на любовта е заложен на карта. А любовта е аксиома, която не може да бъде доказана."
Спасое Милованович, режисьор